Fördelar och nackdelar med fastränteplacering

Funderar du på att skaffa en fastränteplacering? Det finns några bra konton på marknaden idag, men de kan skilja sig åt i villkor och räntor. Det är inte alltid lätt att välja rätt, här kan du ta reda på fördelar och nackdelar.

Nackdelar fastränteplacering

Fördelar med fastränteplacering

Största fördelen med en fastränteplacering är den höga sparräntan. Varför är den så hög? Eftersom du väljer att binda pengarna under 1 år eller 2 år så kan banken eller inlåningsföretaget betala ut en bättre sparränta. Om du istället hade valt ett rörligt sparkonto så är det inte säkert att räntan hade varit bättre än 0,5% eller liknande. Så om du vet med dig att du inte behöver pengarna under en längre så är det perfekt att välja en fastränteplacering.

Nackdelar med fastränteplacering

Nackdelarna är egentligen att det kan förekomma regler kring minsta instättning. Eftersom det uppstår en del papperarbete för banken så vill de gärna ha ett lägsta belopp runt 1 000 kronor beroende på hur länge du låser in pengarna. Aktörer som 4spar har ett maxtak på 50 000 kr på hur mycket pengar du kan spara. Detta för att skydda sina kunder.

Rekommenderat konto

Vi tycker att 4spar är en bra aktör med lång historik i Sverige. De har erbjudit bästa sparräntan på upp till 10% så länge vi kan minnas.

Bästa fasträntekontot Sparränta Villkor
Bästa fasträntekontot 7,1 - 10% Insättningsgaranti: Nej
Sparkrav: 10.000 - 50.000 kr
Bindningstider: 3 mån - 3 år
Öppna