Jämför bästa sparräntan

Här jämför vi fastränteplaceringar och väljer ut de sparbanker som har den bästa sparräntan i en topplista nedan.

Bästa fasträntekontot Sparränta Villkor
Bästa fasträntekontot 7,1 - 10% Insättningsgaranti: Nej
Sparkrav: 10.000 - 50.000 kr
Bindningstider: 3 mån - 3 år
Öppna

3 mån – Topplista

6 mån – Topplista

1 år – Topplista

2 år – Topplista

3 år – Topplista

Vad vi kan se i topplistan är att det är samma inlåningsföretag som dominerar marknaden när det gäller den bästa sparräntan. 4spar är den gamla trotjänaren som erbjudit svenska sparare en hög sparränta i många år och aldrig sänkt räntan. Upplands Spar och ViaSpar är två nya aktörer som inte funnits på marknaden så länge. Det ska bli spännande att se hur länge de två sista kan behålla sina sparräntor.

Att tänka på vid jämförelse

Även om dessa inlåningsföretag och kreditföretag erbjuder snarlikt samma sparräntor på sina fasta konton så är det bra att kolla vad de ska använda pengarna till. 4Spar använder sina inlåningspengar till kreditutgivining och företagsexpansion. Vilket får anses som lite lägre risk eftersom de är en stor aktör som hållit på länge. ViaSpar använder sina pengar från sparkonton till smslån, som har blivit populärt att använda senaste åren. Upplands Spar placerar pengar i aktier och värdeppaper. Så du får själv avgöra vilken aktör du vill spara hos, och till vilken risk du vill göra det. Vi på fastränteplacering.se jämför fasträntekonton för att du ska få en överblick av marknaden. Men sedan måste du själv läsa vidare på varje företags hemsida.

Titta på effektiv ränta

Du som konsument tjänar på att jämföra effektiv ränta bland de olika sparkontona. Den effektiva räntan kan nämligen skilja sig en aning från årsräntan. Begreppet tar hänsyn till årsräntan efter kapitalisering, eventuella avgifter och skatter. Idag finns det en lag som säger att alla kreditbolag och inlåningsföretag måste ange sina sparräntor och lån i effektiv ränta för att underlätta för konsumenter.

Tips! Mer information om hur fastränteplaceringar fungerar hittar du på startsidan.